2017 – en tillbakatitt

2017 var året då jag klev ut på min gamla trygga klippkant och hoppade ut. Bort från en verklighet där utgivningen av mina böcker bara var en dröm. Precis då, i själva hoppet – i samma stund som jag klickade på knappen ”slutför” – höll jag andan. Och under ett skrämmande ögonblick svävade jag som i ett vakuum där det enda som existerade var ovisshet över om jag skulle kraschlanda på min klippa igen eller om jag skulle sväva på drömmens vind.

Efter en stund var jag tvungen att börja andas igen bara för att inse att jag flög. Jag hade lämnat min klippa och även om jag mot förmodan skulle vilja återvända så kommer jag aldrig kunna göra det. Jag är numera en utgiven författare.

Jag hämtade ut mina första tryckta exemplar av Borgen på DHL-s utlämning i Helsingborg. Redan när jag satt på parkeringen rev jag upp kartongen och när jag lyfte upp ett ex och höll det mellan mina händer började jag gråta. Det blir så när ens allra högsta dröm får vingar.

Sedan har året runnit förbi. Jag har fått ta del av recensioner och åsikter och mestadels har de varit fantastiska återkopplingar. Det enda negativa har varit de grammatiska felen i Borgen, men de har jag redigerat och skapat en andra utgåva. Har man en gång börjat flyga på sina drömmar så finns det nämligen inget som kan hindra en.

Så vad väntar 2018?
Jag hoppas ni hänger med då, för då blir det fullt upp i skrivarverkstan. För det första ska Borgen ges ut som ljudbok av L&R Digital & SAGA Egmont. För det andra ska jag slutföra mitt manus som går under arbetsnamnet ”William och Döden”. För det tredje ska samarbetet med Jennifer Sjölander fortsätta.

Jag önskar er allt gott och ett härligt 2018!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.