Borgen finns nu som ljudbok!

Sedan ett par dagar tillbaka finns Borgen som ljudbok – bara att ladda ner och börja lyssna. Det känns surrealistiskt och märkligt. Själv har jag bara lyssnat på utdrag lite här och var i boken, men någon dag ska jag ta mod till mig och lyssna på Isabelles inläsning från början till slut.

Det har börjat komma in kommentarer på boken. En del är enormt positiva och en del är negativa. Såklart. Något annat hade jag inte väntat mig. Kritiken som har kommit på Borgen gäller (märkligt nog) att den liknar sensationsjournalistik och att den målar upp en märklig samhällsbild.
På det kan jag bara svara: Ja? Det är ju det som är meningen med hela boken. Boken driver tanken på medias sensationsjournalistik till sin spets. Det är en form av samhällskritik. Jag tycker det är otroligt osmakligt när dokusåpor visas upp i tv och människor porträtteras på utmanande och orealistiska sätt. Nej, vi har inte dödsstraff i Sverige, men i boken använder jag det för att visa på det osunda och groteska i hungern som finns att exponera människor inför tv-kameror.

Jag skrev Borgen för att belysa sensationsjournalistikens makabra aspekt. Den är medvetet skriven på ett sätt som gör att läsaren kastas mellan olika tankemönster och känslor.

Men det har förstås kommit in positiv kritik på boken också. Och jag är jätteglad att höra att boken uppskattas! Så roligt! :)

Jag ser fram emot att ta del av fler tankar kring boken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.