Om Ellinor

Vem är Ellinor?

Här är några snabba frågor:

 

Har du alltid skrivit?

Ja, det tror jag nog. Sagor, noveller, kåserier, berättelser, manus… Jag har alltid tyckt om ord och melodierna som de bildar tillsammans.

Du har gett ut Borgen och Blomsterflickan. De är väldigt olika! Hur tänkte du där?

När jag får en historia i huvudet så vill jag berätta den. Då spelar det ingen roll vilken genre den tillhör. Blomsterflickan är väldigt nischad, den tilltalar nog i stort sett bara trädgårdsfolk. Borgen däremot är en thriller och intresset har varit större för den. Berättarstilen är väldigt olika i dem, och om någon undrar vem som är mest ”jag” så är det definitivt Blomsterflickan. Borgen är i grund och botten en kritik till media som jag upplever som otroligt rå och omänsklig i sitt sätt att framställa folk. Därför skrev jag den på det sätt jag gjorde. Jag har svårt att tro att det blir ytterligare en bok i samma genre.

Är Borgen din första bok?

Det är min första utgivna bok. Men jag har skrivit flera böcker innan, eller manus som jag väljer att kalla dem. Bland annat har jag skrivit tre färdiga ungdomsböcker. Men de ligger i den så kallade byrålådan nu.

Vad drömmer du om?

Min allra högsta dröm har alltid varit att vem som helst ska kunna gå in på en bokhandel och köpa min bok. Nu har drömmen blivit uppfylld, så jag antar att jag får sätta upp ett nytt mål. Att få se Borgen som film kanske? Det hade varit spännande!

Skriver du på något annat nu?

Jadå! Såklart! Jag skriver alltid på något. Just nu håller jag på med en roman som jag kallar ”William och Döden”. Den är faktiskt förskräckligt bra om jag får säga det själv! Förutom det har jag påbörjat ett flertal andra manus. Då och då jobbar jag även på en liten bokserie som jag kallar ”Det lilla häftet om…” Vi får se vad allt mynnar ut i.

Har du några tips till de som vill bli författare?

Skriv. Skriv, skriv, skriv. Ge inte upp. Och var inte rädd för att höra andras åsikter om vad du har skrivit. Det kan visserligen kännas ibland, men det är nyttigt.