Recensioner

Mina böcker, både Borgen och Blomsterflickan, har fått fantastiska mottaganden av läsarna. Det känns oerhört roligt och jag hoppas att fler ska upptäcka mina berättelser.

Många läsare har återkopplat direkt till mig och några av deras omdömen kan du läsa lite längre ner på den här sidan. Men jag har också fått recensioner från personer i bloggvärlden. Följ gärna länkarna och läs dem i sin helhet.

 

Monika på bokbloggen Bokföring enligt Monika skriver så här om Borgen:

”Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken och samtidigt som jag ville veta hur det skulle sluta så bävade jag lite för det. Nu blev det inte exakt som jag hade tänkt, karaktärer dödades av fel personer, men slutresultatet blev ändå detsamma som jag hade föreställt mig. Kanske är det därför jag gillar det.”

 

Pirjo på bokbloggen Boklysten skriver så här om Borgen:

”Själva tanken på fem personer instängda i en mörk och kall borg sätter igång fantasin men jag var inte alls beredd på hur snabbt jag uppslukades av den här berättelsen.När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta!”

 

Anna-Karin på bloggen Fröken Grön skriver så här om Borgen:

”Jag mer eller mindre sträckläser Ellinors bok. Språket (som jag alltid är känslig för i litteratur) flödar fantastiskt fint, och man vill verkligen veta hur berättelsen ska sluta. I början associerar jag själva upplägget med en tävling på liv och död till ”The Hunger Games”-serien, men ganska snart inser jag att ”Borgen” inte alls är någon abstrakt framtidsvision, utan en berättelse som känns betydligt mer realistisk.”

 

Isa på Isas Trädgårdsblogg skriver så här om Blomsterflickan:

”Hennes bok ”Blomsterflickan” liknar ingenting jag läst tidigare och den berörde mig djupt.”

 

Christian på bloggen Firepath skriver så här om Blomsterflickan:

”Berättarstilen är lågmäld men har ett väldigt färgrikt språk som gör det svårt att sluta läsa. Historien har inte bråttom att avslutas, vilket jag är glad för. Det märks att Ellinor vet vad hon skriver om när hon beskriver växter och hur de ska skötas, i boken. Vilken är då målgruppen för en sådan här bok? Vi kan väl säga så här; jag läser gärna fantastik och sci-fi historier de få gånger jag kommer över tid för att få läsa. Ändå hade jag behållning av den här boken. Den tar upp allmängiltiga teman som vi alla kan relatera till.”

Om ni klickar på länkarna ovan så kan ni läsa recensionerna i sin helhet. Här nedan kommer andra fina omdömen från läsare:

 

Jag fick ett mail från Monica – så här skriver hon om Blomsterflickan:

” Blomsterflickan liknar ingen annan bok jag läst, den fann mig och inte tvärtom, det är jag helt övertygad om. Den fantastiska historian om blomsterflickorna men även en del av vår svenska historia tillsammans med de mest fantastiska vänskapsband i boken gör att man inte kan släppa den. Den berörde mig på många plan och jag vill varmt rekommendera den till alla som vill läsa en bok som överraskar och berör ❤

 

I ett mail skriver Marie-Louise så här om Blomsterflickan:

”Tack Ellinor för en underbart vacker bok med spännande inslag (du hade mig direkt i första kapitlet). Som jag tidigare uttryckt: Du har en gåva! Jag är imponerad över ditt vackra språk som är så beskrivande att man upplever platsen.”

 

Tina skriver så här om Borgen i ett mail till mig:

”Sträckläste. Spännande och bra skrivet! När jag läste om den på nätet tänkte jag att den skulle likna känslan i The Hunger Games. Det gör den. Ett samhälle där humanism uppstår med en annan logik och resultatet blir obehagligt.

Det är bra flyt inläsningen och dialogerna känns väldigt naturliga. Du berättar precis lagom utförligt hur miljöer och personer ser ut och är, det är en balansgång. Det blir en rik känslomässig upplevelse av de olika parallella relationerna, hur killarna i inspelningsbaracken har det, ungdomarna som närs av våldet, girigheten hos Max, hur tänker den som är psykiskt sjuk? Du har tryckt in, och rikt beskrivit, väldigt många olika relationer – utan att det känns konstigt eller att det stoppar upp berättelsen. ”

 

Lena skriver så här om Borgen:

Tycker att du har skrivit en bra bok med ett bra språk och jag ser fram emot din nästa.

 

Camilla skriver så här om Borgen:

Borgen. 4 av 5. Spännande och medryckande. För ”sjuk” på sina ställen men så är tyvärr världen. Det gick inte att räkna ut helt hur boken skulle sluta vilket är ett plus (—). Rekommenderas varmt till alla! Bra gjort Ellinor!